De beton dakpan is weer sexy!

Met deze leus tracht Nelskamp de betonnen dakpan ter discussie te stellen.

De oude beton dakpan van 30 jaar of ouder die nu van de daken wordt gehaald i.v.m. renovatie, wordt veelal gelijk gesteld aan de huidige beton dakpan. Dat is niet fair als men weet welke verbeteringen de beton dakpan in esthetische zin door de jaren heeft doorgemaakt. De actuele stand mag men gerust tonen en trots op zijn.

Met de door- en-door kleuring was al veel gewonnen maar de opbouw met polymeren/kunststoffen maakt het oppervlak veel slijtvaster. Steeds is er gezocht naar een optimale verdichting van het oppervlak zodat deze minder vocht op zou nemen waardoor minder vuilaanhechting mogelijk is.

Met de LongLife was een behoorlijke stap gezet en deze is nu geoptimaliseerd in oppervlak maar ook aan de kopse zijde van de pan is nu een volle verdichting mogelijk. Deze zichtkant was veelal de storende factor waar vuil en alg zich opeen hoopten. Door de enorme verdichting zal de pan minder vocht opnemen en dus veel langer mooi blijven. Er is dus echt veel veranderd.

 

Nieuw is ook het onderscheid in glansgraad > de modellen S-pan en Finkberger gaan geleverd worden in de LongLife glanzende uitvoering en het model Sigma en Kronen worden juist in LongLife mat geproduceerd. Matte kleurstelling worden de laatste jaren steeds meer gevraagd en aan dat verzoek tracht Nelskamp te voldoen.

 

Uit onderzoek i.o.v. de gehele Duits dakpannen industrie is gebleken dat bij winning en productie gemeten op een oppervlak van 160 m2, de betondakpan tot maar liefst 45% minder schadelijke emissies als CO2 veroorzaakt in vergelijk tot keramische dakpannen. De betonpan is dus veel beter voor het milieu en met de afwerking ClimaLife kan ook nog eens bij gedragen worden aan een betere luchtkwaliteit. Een dak met 200 me ClimaLife dakpannen reinigt de lucht die vervuild wordt door 17.000 gereden autokilometers (Euro 04), ieder jaar opnieuw. Hoezo is er op een eenvoudige manier geen bijdrage aan een beter leefmilieu te leveren?!

De titaniumdioxide in de toplaag van de micromortel en de kleurcoating, zorgt ervoor dat o.i.v. UV-licht een fotokatalytische werking ingezet wordt en stikstofoxiden uit de lucht worden gezuiverd dat de pan benaderd.